Stuur een mail naar Garage Wolters

Oude Oxersteeg 3
7421 KD Deventer


Ligier Brommobielen

EU BandenLabel

Europese wetgeving

2012 is bij autobanden het jaar van het EU bandenlabel. Het bandenlabel is een Europese wetgeving. Vanaf 1 november 2012 moet iedere nieuwe band voorzien zijn van het bandenlabel. Autobedrijf Wolters sluit zich graag aan bij deze Europese norm. Hiermee wil de Europese Unie consumenten helpen bij het kiezen van autobanden op basis van drie zeer belangrijke criteria:

De rolweerstand en het grip op nat wegdek worden uitgedrukt in een letter die een klasse vertegenwoordigt. Een vergelijkbaar label is bij de meeste consumenten al bekend als aanduiding voor het stroomverbruik van elektrische apparaten (de 'energieklasse').

Veiligheid

Door de invoering van het bandenlabel wil de Europese Unie de veiligheid op de wegen van Europa bevorderen en de impact van autorijden op het milieu verminderen. Autobedrijf Wolters denkt ook aan uw veiligheid en ons milieu. Het EU bandenlabel heeft daarnaast een transparante werking voor een consument om zonder enige kennis van banden de geschikte banden te kiezen.

Het label laat niet alles zien

Het nieuwe Europese bandenlabel is niet alles omvattend. Het zijn slechts 3 aspecten die beoordeeld worden. Zo wordt gekeken naar de grip op nat wegdek en niet naar de grip op een droog wegdek. Bij de uiteindelijke beoordeling van een band spelen meer factoren een rol, denk hierbij aan de levensduur, de eerder genoemde grip op droog wegdek, maar natuurlijk ook de dwarsstabiliteit, gevoelheid voor sporen en richels.

Kortweg, niet alleen het EU bandenlabel is bepalend voor keuze van uw band! De band moet ook bij uw auto en rijstijl passen. Autobedrijf Wolters help u graag bij de keuze en zal u geheel vrijblijvend adviseren.

Verplicht!

Het EU bandenlabel is een verordening 1222/2009 van de Europese Unie. De Europese Unie vereist dat alle autobanden die worden geproduceerd na juni 2012 en binnen de EU worden verkocht vanaf november 2012 ofwel van een label moeten zijn voorzien of vergezeld zijn van een label dat zichtbaar is opgesteld in het verkooppunt. Een soortgelijke labeling wordt al geruime tijd gebruikt voor huishoudtoestellen zoals wasmachines en vaatwasers.

Alle banden, zowel zomerbanden, winterbanden, vier seizoenen banden, 4x4 / SUV banden en run-flat banden zullen worden voorzien van het EU bandenlabel.Banden Controle

Indien u een noodstop heeft moeten maken (gierende banden en rook) of met aanzienlijke snelheid een stoeprand heeft geraakt kan het zijn dat uw band of velg beschadigd is. Kom voor uw eigen veiligheid (en die van een ander) even bij ons langs voor een controle. Beter een keer te vaak controleren dan te weinig, het kan wel eens een keer te laat zijn!


Banden Service Werkplaats

Onze werkplaats is uitgerust met moderne apparatuur om vakkundig en met vereiste nauwkeurigheid de werkzaamheden uit te voeren.icon history -1

"