Stuur een mail naar Garage Wolters

Oude Oxersteeg 3
7421 KD Deventer

Telefoon: 0570 - 651332


Ligier Brommobielen

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Regelgeving

Volgens wettelijke regelgeving moet u uw auto, indien deze drie jaar of ouder is, jaarlijks laten keuren. Voor details over de gehele procedure en de wettelijke voorschriften verwijzen wij u graag naar de site van het RDW. Wilt u alle details van de APK keuring weten, dan kunt u door hier te klikken de 147 pagina tellende "Regeling Permanente Eisen" van de Regelgeving Algemene Periodieke Keuring openen.

U kunt het voertuig al vanaf twee maanden vůůr de keuringsdatum laten keuren. Als het voertuig niet, of niet tijdig is goedgekeurd, kunt u een bekeuring krijgen.

Wanneer Keuren

Op APK vervaldatum on-line raadplegen kunt u bekijken voor welke datum uw voertuig APK-goedgekeurd moet zijn (dat kan alleen als het voertuig al eerder een APK-keuring heeft ondergaan). Vul uw gegevens in op de nummerplaat. Met ingang van 22 november 2004 informeert de RDW u vroegtijdig wanneer uw voertuig uiterlijk APK-goedgekeurd moet zijn.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Laat uw auto daarom minimaal een keer per jaar controleren door Garage Wolters

Jaarlijkse APK-keuring Verandert

De Tweede Kamer heeft op 10 october ingestemd met een verandering van de APK-keuringsfrequentie. De veranderde APK-frequentie gaat per 1 januari 2008 in. Echter, de verandering geldt alleen voor personenauto's en lichte bedrijfswagens die op benzine rijden en vanaf 1 januari 2005 nieuw zijn toegelaten. Voor personenauto's en lichte bedrijfswagens die op andere brandstoffen (gas of diesel) rijden verandert er niets.

Wijziging per 1 januari 2008

De wijziging in de APK-frequentie komt op het volgende neer:

  • Alle op benzine rijdende personenauto's en lichte bedrijfswagens die sinds 1 januari 2005 op de weg zijn toegelaten, hoeven pas vanaf 1 januari 2009 elke twee jaar een APK te ondergaan. Dus niet al in 2008.
  • Als deze personenauto's en lichte bedrijfswagens acht jaar of ouder zijn, geldt er weer een jaarlijkse APK.

Klassiekers

Ook verandert per 1 januari 2008 de APK-frequentie voor klassieke voertuigen:

  • Personenauto's van 30 jaar of ouder hoeven nog maar eens per twee jaar gekeurd te worden.
  • Voor personenauto's van voor 1 januari 1960 vervalt de APK-plicht.

Geen wijziging

Voor alle op benzine rijdende personenauto's en lichte bedrijfswagens die voor 1 januari 2005 op de weg kwamen verandert er niets. Deze auto's hebben nog steeds een jaarlijkse APK-plicht. Ook verandert er niets voor taxi's, bussen, vrachtwagens en personenauto's op gas en diesel.

Meer informatie

De RDW heeft een website gemaakt, waarop de APK-regelgeving op een duidelijke manier gepresenteerd wordt. Op de website 'APK-regelgeving online' vindt u informatie over de keuringseisen van de APK-keuring.

De website 'APK-regelgeving online' is bedoeld om APK-keurmeesters te ondersteunen bij het uitvoeren van APK-keuringen. De informatie kan daarom technisch zijn.

Vanzelfsprekend is ook meer informatie over de APK te vinden op www.rdw.nl

RDW Erkend

Garage Wolters is een RDW erkend bedrijf voor de APK keuring, hetgeen u herkent erkenningssticker en beschikt over gediplomeerde APK-keurmeesters. Ons bedrijf wordt regelmatig door de RDW gecontroleerd en heeft alle voorzieningen om een degelijke APK keuring, inclusief de verplichte roetmeting voor voortuigen met een dieselmotor, uit te voeren.

Kosten

Garage Wolters gaat niet stunten met de prijs van de keuring. Als vaste klant weet u maar al te goed dat de keuring in combinatie met de grote onderhoudsbeurt van uw auto gratis wordt uitgevoerd.

Wel rekenen wij een kleine vergoeding voor de roetmeting en voor de viergasmeting omdat niet iedere auto deze behoeft te ondergaan en afgehandeld te worden met een formele melding aan het RDW.

Wanneer de APK geen deel uitmaakt van de onderhoudsbeurt dan zullen onze ervaren keuringmeesters de keuring zo efficiŽnt mogelijk uitvoeren tegen een redelijk tarief.

Wij zorgen voor een uitgebreid rapport van onze bevindingen en geven openheid van zaken op alle punten in alle aspecten. Alleen dan kunnen we zeker zijn dat u geen naar gevoel heeft na de keuring en weer een heel jaar veilig van u auto kunt genieten.

Indien nodig kan Garage Wolters tegen een geringe vergoeding een leenauto ter beschikking stellen. Denkt u er wel aan dat door te geven wanneer u de afspraak voor de grote onderhoudsbeurt maakt.

Keuringsrapport

Laatste Hand

Garage Wolters zal altijd een keuringsrapport afgeven, ook indien uw voertuig eventueel niet is goedgekeurd. De voertuigonderdelen die zijn vervangen ten behoeve van de APK-goedkeuring worden bewaard totdat er een eventuele steekproef is geweest en totdat u het keuringsrapport heeft ontvangen. Dus, indien u belangstelling heeft, dan zullen wij u graag laten zien welke onderdelen zijn vervangen en uitleggen waarom wij dat gedaan hebben.

Als laatste wordt de AD Altijd OK sticker op de binnenzijde van uw ruit geplakt. Deze geeft aan in welke maand uw auto weer voor de keuring moet. Maak tijdig een afspraak zodat u zeker kunt zijn dat de keuring op tijd zal plaatsvinden.

icon history -1

"