Stuur een mail naar Garage Wolters

Oude Oxersteeg 3
7421 KD Deventer


Ligier Brommobielen

Accu Controle

Wat controleren wij?

Tijdens de accu actie wordt de capaciteit van uw accu gratis en geheel vrijblijvend gecontroleerd. Tevens zullen we gratis de veiligheids aspecten met betrekking tot de montage van uw accu controleren. Wij controleren of dat de polen goed schoon zijn en reinigen deze indien nodig. Ook controleren wij de minpool (massa) op perfect contact met de carrosserie.

Stel de controle niet uit!

Indien u in de ochtend, na een koude nacht, het gevoel heeft dat de motor van uw auto minder snel start, dan kan dit mogelijk het gevolg zijn van een verouderde accu. Laat in zo´n geval altijd een accu controle uitvoeren, het kan die dag wel eens de laatste keer zijn dat u de motor kon starten. En geeft u nou eens toe, ... niets is vervelender dan een auto die niet wil starten, dus stel de controle niet te lang uit!

Tijdens de controle kijken wij niet alleen naar de capaciteit van uw accu, maar wordt ook gecontroleerd of dat het laadvermogen van uw dynamo voldoende is. De dynamo kan namelijk ook de oorzaak zijn van een haperende auto.

De accu heeft het extra zwaar in de winter

Niet alleen de capaciteit van de accu neemt af door de kou (tot meer dan 50%), maar het starten van de motor gaat extra moeilijk doordat de olie zo dik als stroop is door de lage temperatuur. De accu en uw dynamo hebben het zwaar tijdens de winter, naast het starten wordt veel energie verbruikt door het gebruik van bijvoorbeeld de achterruitontdooiing, ventilatiesysteem, verlichting enz.

Een accu gaat gemiddeld 4 tot 8 jaar mee. Dit is afhankelijk van het gebruik van de auto. Veel starten en korte ritjes zullen de levensduur aanzienlijk verkorten.

Veiligheid

De bevestiging van uw accu en correcte aansluiting van de bekabeling zijn van zeer groot belang voor uw veiligheid. Een van de belangrijkste oorzaken van auto brand is de accu. Duizenden keren per jaar staat er een auto in brand als gevolg van kortsluiting. Omdat er in een auto veel brandbare materialen zitten, kan het vuur zich snel uitbreiden. Brandbare materialen in een auto zijn bijvoorbeeld de bekabeling, brandstof, de banden en het interieur van de auto. Een snelle reactie van de inzittende is gewenst.

Een accu heeft veel gewicht, daardoor komen er bij een noodstop groten krachten op de bevestiging. Een degelijke en correcte bevestiging van uw accu is daarom zeer belangrijk om kortsluiting te voorkomen.

Onze Service en Garantie:

Voor elke accu die bij Auto Vakmeester Wolters wordt gekocht staan wij garant voor:

Natuurlijk nemen wij de milieu verantwoorde afvoer van uw oude accu voor onze rekening.

Tip voor de winter

Gebruik de handrem niet! deze kan wel eens vast te vriezen en veel schade veroorzaken indien de auto toch in beweging wordt gezet. Het vastvriezen is gemakkelijk te voorkomen door de wagen in versnelling te zetten.

Tip voor uw veiligheid

Voldoende antivries in sproeireservoir? Aangeslagen ramen en een laagstaande zon zorgen voor gevaarlijke situaties!

icon history -1

"